Klik hier voor de voorstellingen, de recensies en de foto's.
Klik hier voor de agenda.

Theater en Theatergroep Fjoer

"FJOER"----VUUR!
In 2010 kreeg ik het gevoel, dat ik naast het regisseren bij diverse toneelgroepen in de Provincie Friesland, voor een deel weer terug wilde naar de begintijd van mijn regie's: werken met een eigen groep mensen aan een stuk waar we allemaal voeling mee zouden hebben.

Een stuk wat niet direct door iedere vereniging gespeeld zou worden, al was het alleen maar omdat een vereniging rekening moet houden met zijn donateurs en de plaats van opvoering. Samen met Baukje Stavinga besloot ik "Fjoer"op te starten.

In 2011 speelden we in de Fermanje in Irnsum onze eerste twee n-akters: "Moany"s jonkje glt net" van Tennesee Williams en "De Frijer" van Harold Pinter.

Het was een belevenis om met mijn twee acteurs deze teksten te analyseren, te intepreteren en in een vorm te gieten. De intimiteit van het prachtig verbouwde kerkje voegde daar de juiste toon aan toe. We zien hoe heel langzaam via de tekst, de emotie en de handeling, samen de personages tevoorschijn komen. We doen dat met Fjoer en met Passie en als het lukt om bij ons publiek herkenning, ontroering en vrolijkheid te bewerkstelligen, dan ben ik een gelukkig mens.

Voor meer informatie over de voorstellingen van Fjoer klik hier of neem contact met me op.

Hartelijke groet
Afke Toren

Afke Toren

Paviljoenstraat 32
9001 BR Grou
06-12158043
e-mail Afke Toren